Beskrivning

Jag är en amatörfotograf som fotograferar och framställer bilder för det höga nöjets skull.

Intresset för fotografi vilar på tre ben:

Det första; att få röra sig i skog och mark och söka efter motiv som lyfter fram vår fina natur. Ibland är strävan att hitta de dramatiska scenerna, men väl så ofta att försöka se de harmoniska och stillsamma motiven.

Det andra; att få arbeta med bildskapande på ett handgripligt sätt. Därför använder jag traditonell teknik med analog film. Jag framkallar all film själv och lägger mycket möda på att lära mig hantverket med att kopiera bilder i mörkrum - att måla med ljus.

Det tredje; att få drunkna i tekniska funderingar kring bländarval, ljusmätningar, skärpedjupsberäkningar, framkallningstider, kopieringsteknik,...

Referenser

Tingsryds Konst och Hembygdsrunda 2019

Tingsryds konst & hembygdsrunda; år 2019 äger evenemanget rum den 7 och 8 september kl 10.00-17.00. Jag medverkar på Väckelsångs hembygdsgård med en utställning av svartvita natur- och landskapsbilder.

Utrustning

Storformat:
Wista Field 45DX - fältkamera för 4x5" bladfilm

Mellanformat:
Pentax 67ii
Zenza Bronica ETRSi
Zeiss Ikon - Ikonta M

Mörkrum:
Utrustning för framkallning av rull- och bladfilm
Durst Laborator 1200 - förstoringsapparat för kopiering från negativ upp till 4x5"
LPL 7700MX - förstoringsapaprat för kopiering från negativ upp till 6x7cm
Fiberpapper
Utrustning for retuch, montering och inramning

Prislista

Jag framställer mina bilder i första hand för mitt eget nöjes skull. BIlderna framställs i mörkrum och vid kopieringen så använder jag oftast fiberpapper med storlek 40x30cm eller 30x24cm. Att kopiera bilder i traditionellt mörkrum är ett hantverksarbete som är både tidskrävande och delvis svårstyrt; upplagorna blir små och varje bild i viss mån unik. Är du intresserad av någon av mina bilder, hör av dig för en prisförfrågan.

Hemsida

www.henpe.se

EpostKontakt

För förfrågningar eller ytterligare information om exv mina bilder, vänligen kontakta mig via mail.

Med vänlig hälsning

Henrik